Veckobrev v 41

Vecka 41

 

Hej!

 

Nu har hösten kommit med besked. Tänk på att skicka med barnen kläder att byta om med då temperaturen skiftar stort under dagen.

I måndags efter lunch så gick vi och klass 1B på sjöbovandring tillsammans med en kvinna som heter Anki som bott på Sjöbo hela sitt liv. Hon är 74 år idag så mycket har förändrats från när hon var barn och växte upp i området. Hon berättade hur det var att vara barn på Sjöbo under andra världskriget och vilka upptåg hon och hennes kompisar sysslade med. Anki var tydligen en riktig liten busunge. Barnen skötte detta galant.

 

I tisdags var det kanelbullens dag och därför överraskade jag barnen med kanelbullar och en liten kortfilm om hur man bakar kanelbullar. Detta var uppskattat. Denna dag var även Reginas efterträdare Hannas första dag. Hon har gått bredvid Regina denna vecka då Regina arbetar sin sista dag på fredag. Vi önskar henne lycka till på Engelbrektskolan och hälsar Hanna välkommen!

 

I torsdags hade vi Hugos mamma Linda på besök. Hon hade bland annat med sig några böcker och en rulle tapet från sitt arbete som barnen kommer att få göra något kul med. Ni föräldrar är välkomna att besöka klassen bara ni mailar mig någon vecka innan så jag vet att ni kommer. Mest för att det ska vara meningsfullt för er men även så inte alla kommer samma dag, emma.henriksson@edu.boras.se

 

Annars så har vi arbetat med trafiken i SO. Ett mycket uppskattat ämne som skapar många intressanta och givande diskussioner. Vi kommer att fortsätta med detta tema även nästa vecka. I SV arbetade vi extra med bokstaven Ll och i arbetsboken med den magiska kulan så arbetade vi med Aa som är kopplat till det kapitlet vi är på i läseboken. I MA har vi denna vecka arbetat med färre/fler och mindre än/större än.

 

På torsdag ska vi gå till biblioteket igen så då får barnen ta med sig sina låneböcker. Vi kommer att göra som sist att de får låna två böcker att ta med sig hem och en lättläst bok att ha kvar som bänkbok. Extra viktigt att ta med sig ryggsäck denna dag alltså.

 

Nästa vecka kommer jag under tre dagar göra muntlig diagnos i MA med varje elev enskilt, så dessa dagar kommer klassen ha vikarie.

 

Trevlig helg! Vi ses nästa vecka! /Emma (emkama.se)

 

Vecka 41:

måndag: IDROTT

tisdag:

onsdag: IDROTT

torsdag: BIBLIOTEK

fredag: MUSIK

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *