Ursäkta att detta läggs upp så sent

Veckobrev v 44-45

 

Hej!

De två första dagarna var jag hemma för VAB så då hade klassen vikarier. På måndagen var de på FN-firande i gymnastiksalen. Detta kändes givetvis tråkigt för egen del att missa detta men barnen hade haft en trevlig stund. Denna vecka har vi annars arbetat med Igelkotten på NO och de började med subtraktion på MA. I SV arbetade vi bl.a. med veckans bokstav som var Ii. Vi tittade på en faktafilm om höstens högtider på SO med extra fördjupning på allahelgona och halloween. Mitt huvudsyfte var att berätta vad det var men framförallt visa på att de inte är samma högtid. Man märkte dock på barnen att stundande halloween fanns i deras tankar stora delar av veckans arbete så temat för veckan har varit främst varit just halloween. Kanske är det även så att de nu behöver ett mycket välförtjänt lov också. Veckan avslutades med halloween-disco i klassrummet.

 

Jag vill även berätta att jag har efter noga övervägande tagit beslutet att privata pennor, suddgummi och pennfodral får stanna hemma eller i väskan under lektionstid då det blir rörigt. Jag kommer att ställa fram pennor som de får dela på två och två enbart när vi använder de istället för att de har det i eller på bänken hela tiden. Hoppas att alla är ok med detta.

 

Nästa vecka är det som sagt ett mycket välförtjänt höstlov.

 

Vecka 45 börjar jag med utvecklingssamtalen. Ni får hem er tid med detta veckobrev. Annars så går vi sakta men säkert emot jul trott eller ej så denna vecka ska vi börja öva inför skolavslutningen som vi i år ett håller i. Klassen kommer att tillsammans med 1b och 1c framföra ”tipp tapp”. Ett barn ifrån vår klass kommer att presentera programmet och en kommer att vara dennes ersättare vid ev frånvaro. Vi kommer även att börja prata om berättelser ut gamla testamentet denna vecka. Vi börjar med skapelseberättelsen.

 

Hoppas att ni får ett riktigt härligt lov! /Emma

 

Vecka 44: LOV

Vecka 45:

måndag: IDROTT

tisdag:

onsdag: IDROTT

torsdag: ÖVA INFÖR SKOLAVSLUTNING

fredag: MUSIK

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *