Veckobrev v 37

Hej!

Trots det mycket regniga vädret i onsdags så var alla barnen på bra humör och alla sprang och gick i sin bästa takt under kretsloppet. Härlig kämpaglöd de har! På torsdagen och fredagen var det dags för kontroll hos skolsköterskan. Flera av barnen utryckte oro och rädsla inför den stundande vaccinationen i höst. Det är bra om ni pratar om detta hemma och självklart är du som förälder välkommen att vara med om barnet vill och behöver. OBS! Glöm inte att skicka tillbaka blanketterna som ni fick med i brevet ifrån skolsköterskan förra veckan!

 

I SO så har vi fortsatt med temat Hälsa. Vi har pratat om vilka fördelar det finns för din hälsa och välmående att man rör på sig. Kondition, styrka, kroppskontroll och koncentration är delar som vi pratat om.

I SV har vi fortsatt vårt arbete i Diamantjakten. Vi har pratat om fyra delar som är viktiga att använda sig av vid läsförståelse; förutspå, ställa frågor, reda ut oklarheter och sammanfatta. Vi har fokuserat extra på delen att ställa frågor till texten.

I MA har vi bla haft diagnos på första kapitlet i matteboken. Vi har även gått in på nya kapitlet som handlar om hela tio-tal och tiotalsövergångar. För att förstå dessa är det viktigt att tio-kompisarna sitter ordentligt.

 

Nästa vecka är det dags för fluor på tisdagen och vi ska till biblioteket på torsdagen. Biblioteket fungerar precis som förra terminen. Barnen lånar hem två böcker och lånar en bänkbok.

 

Tack för denna vecka! / Emma emkama.se

 

V 38

måndag: BAD röd grupp, läxa in

tisdag: BAD gul grupp, FLUOR

onsdag: BILD, läxa ut

torsdag: BIBLIOTEKET

fredag: IDROTT

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *