Veckobrev v 34

 

Hej!

 

Då var det dags för det allra första veckobrevet i årskurs 2. Denna vecka har vi i stort sett kört igång som vanligt. Men ändå inte riktigt som vanligt eftersom schemat är nytt.

 

I SV har vi börjat arbeta med en bok som heter Pojken och Tigern. Den handlar om en katt, Tigern som kommer bort ifrån sin familj i Skåne när de är på semesterresa genom Sverige. Pojken Pelle ger sig ut för hitta sin katt Tigern. Vi följer deras resa genom Sverige. På det sättet integreras även SO. Vi har även börjat med den nya läsläxan. Vi fortsätter att läsa om ABC-klubben, men denna gången heter boken Diamantjakten. Denna vecka var det fokus på alfabetet och sammansatta ord. Jag fortsätter som vanligt att lämna ut läxan på onsdagar och de ska vara tillbaka på måndagen. Jag vill att barnen läser lite varje dag. Läsflyt är helt nödvändigt för att få läsförståelse. På fredagar kommer vi från och med denna veckan att skriva skoldagbok. Vi pratar om veckan och skriver den i en bok.

I MA började vi med våra nya matteböcker. Favoritmatte 2A. Nu i början är det repetition ifrån förra terminen som en mjuk övergång.

I SO  inledde vi temat miljö som vi ska ha även nästa vecka. Detta gjorde vi genom att titta på film tillsammans med 2B och 2C om hur framtiden kan se ut om vi inte ändrar vårt levnadssätt.

 

Det viktigaste att komma ihåg nästa vecka är att barnen har bad. Röd grupp på måndagen och gul grupp på tisdagen.

 

Vi har fått reda på när vi ska ha fotografering. Kl 12:00 tisdagen den 5:e september är det dags.

 

 

Tack för denna vecka! /Emma     emkama.se

 

V35:

måndag: BAD röd grupp, läxa in

tisdag: BAD gul grupp

onsdag: MUSIK, läxa ut

torsdag:

fredag: IDROTT

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *