Veckobrev v 12

 

Hej!

Denna veckan har vi fortsatt men temat våren i NO. Vi har tittat närmare på fyra vårblommor snödroppen, vitsippan, tussilagon och blåsippan. Vi har även tillverkat en tussilago tillsammans på bilden. Nästa vecka fortsätter vi på samma tema och denna veckan handlar det om andra steget i näringskedjan nämligen insekter. Närmare bestämt fjärilen.

 

I MA har vi arbetat vidare med tioövergångar. Det är svårt, men barnen kämpar på bra i sina matteböcker och i våra övningar. Detta kommer vi att fortsätta med även nästa vecka. Temat för matteläxan kommer att vara tiotal även denna gång. Hoppas att läxan gått bra för er. Det är ju inte meningen att barnen med läxan ska lära sig något helt nytt utan bara öva på det som de redan kan. Automatisering är oerhört viktigt i matte.

 

I SV fortsätter arbetet som vanligt. Veckans bokstav var Cc nästa vecka är det dags för bokstaven Xx. Två kluriga bokstäver så här i slutet på vårt bokstavsarbete.

 

I SO har vi arbetat vidare på ämnet demokrati. Vi diskuterade och såg ett avsnitt av Vem bestämmer?: om kvinnlig rösträtt. Mycket uppskattat av barnen. Ett svårt och stort ämne som vi kommer att återkomma till många gånger. Nästa vecka ska vi fortsätta se på serien och denna gång kommer det att handla om pengar och makt. Ska bli intressant.

 

På tisdagen kommer vi att bli hämtade med buss och åka till kulturhuset för att se lärarna ifrån kulturskolan framföra en uppvisning. Några av dessa lärare har varit lärare för barnen i musik.

 

Tack för denna vecka! /Emma     emkama.se

 

V13:

måndag: IDROTT

tisdag: KULTURHUSET

onsdag: IDROTT

torsdag:

fredag: MUSIK

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *