Veckobrev v 6

 

Hej!

 

Denna vecka så har vi börjat tala om tid och klockan i MA. De har gått jätte bra jag märker att det är en sak som barnen tycker är roligt och spännande, men också lite svårt. Än så länge har vi pratat om vad tid är för något och hur man kan mäta tid. Det är där klockan kommer in. Vi har pratat om hel och halvtimme och nästa steg är hur man mäter tid, om klockan är 2 nu vad är klockan om en timme tex. Annars fortsätter vi med tioövergångar. Något som många av barnen tycker är svårt. Så det får vi fortsätta arbete vidare med.

 

I SV så arbetade vi med veckans bokstav, Ff, men inte i Kulan eftersom jag inte gav någon läsläxa denna vecka då det är lov nästa vecka.

 

I NO fortsatte vi med temat vatten och vi pratade om vatten och avlopp och flyta och sjunka. Där gjorde vi ett experiment där vi fick gissa vilka av tio saker som sjönk respektive flöt. Mycket uppskattat av barnen. Vi pratade även om fiskar. Mycket passande då vi veckans bokstav var Ff. De fick även rita en gapande fantasifisk på bilden.

 

Nästa vecka är det lov. Efter lovet så fortsätter temat vatten i NO och klockan och tiotalsövergångar i MA. Yy är veckans bokstav i SV och arbetet i Kulan fortsätter som vanligt med läsläxa och allt. På torsdagen har vi bibliotek.

 

Annars så har det placerats en vit genomskinlig låda med kläder som vi inte vet ägarna till ute i tamburen. Titta gärna igenom den ifall något är ditt barns. Namna gärna kläderna så att det blir lättare att hänga upp kläder så de inte ligger kvar på golvet. För allas trevnad. Det är trångt och svårt i vår tambur så vi får alla hjälpas åt så gott det går med ordningen.

 

Jag önskar er alla ett riktigt skönt lov!/Emma     Emkama.se

 

v7 LOV

v8:

måndag: IDROTT

tisdag:

onsdag: IDROTT

torsdag: Bibliotek

fredag: MUSIK

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *