Vecka 40

 

Hej!

 

Nu har vi varit en hel månad i ettan. Tiden bara rinner iväg. Denna vecka har vi bl.a. arbetat med siffan 5 i matten. I svenskan har vi veckans bokstav varit R. Vi har pratat om lövträd på NO.

Torsdagen blev en dag full av fest eftersom vi firade att Roald Dahl skulle ha blivit 100 år om han levt idag. Vi samlades i gymnastiksalen tillsammans med alla ettor, tvåor och treor. Vi visade upp vad vi hade gjort i klasserna i Roald Dahls anda. Vi i vår klass hade gjort teckningar på uppfinningar (dessa kan du se på bloggen). Efter Lunchen stannade vi inne på rasten och åt chokladmuffins som vi fått av Willy Wonka.

På fredagen så läste vi de första kapitlen i läseboken och arbetade i tillhörande arbetsbok.

 

På måndag är det idrott som vanligt men efter lunch fram till barnen slutar så ska vi gå på områdesvandring med en kvinna som heter Anki. Hon kommer att visa Sjöbo för barnen och berätta lite om området. Extra viktigt att tänka på kläder efter väder denna dag alltså!

På onsdagen kommer barnen äntligen att få hem sin första läsläxa. Jag vill att ni gör läxan tillsammans med barnen och att de läser minst tre ggr och tillfällen för er. Mer information får ni med läxan. Den ska tillbaka till skolan på måndag.

 

 

Trevlig helg! Vi ses nästa vecka! /Emma (emkama.se)

 

Vecka 40:

måndag: IDROTT, OMRÅDESVANDRING

tisdag:

onsdag: IDROTT

torsdag:

fredag: MUSIK

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *