image

Idag läste jag om draken Zogs skolgång och vad han fick lära sig i skolan. Han fick lära sig flyga,ryta,spruta eld och röva bort prinsessor. Barnen lyssnade intresserat.

image

Sedan frågade jag barnen vad de trodde och ville att vi skulle lära oss i år ett. Som ni ser så blev det en blandad kompott och ledde till intressanta tankar och diskussioner i klassen.

image

Idag gick vi även igenom och pratade om vad vi ska göra om brandlarmet går. Barnen hade god koll på hur man ska bete sig och vad vi ska göra. De fick berätta lite om de varit med om det förut. Flera berättade, men ingen var rädd för det eller tyckte det var läskigt. Innan vi gick på rast så gjorde vi en övning. Det gick ok, men jag kände att det gick lite långsamt i hallen så vi gjorde om det igen och då gick det ännu bättre. Övning ger färdighet. Vi kommer att öva då och då för att hålla kunskapen färsk.

image

Efter första rasten så läste jag fyra mycket korta dilemmasagor med bild. Efter varje saga så frågade jag vilken bry sig om-regel vi kunde ha i klassen för att det inte skulle bli så i vår klass.

image

De fick rita sig själv i en situation där de använt sig av en bry sig om -regel och sedan redovisa det för klassen. De som inte ville redovisa behövde inte. Men de flesta ville och gjorde det.

image

Efter andra rasten så fick de arbeta två och två och måla av varandras händer. Sedan fick de klistra upp det på ett stort gemensamt papper var de ville, bara handen rörde en annan hand.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *